Momenteel niet beschikbaar

Miniworld Rotterdam

De grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux!

⁠Miniworld Rotterdam is een prijswinnende attractie en toont de wereld in het klein, vol mooie en grappige details. Ontdek op unieke wijze wereldstad Rotterdam, van vroeger tot nu. Inclusief de wereldberoemde havens en omringende, typisch Nederlandse landschappen zoals Kinderdijk en uitgestrekte polders. Je kijkt je ogen uit tijdens je bezoek aan dit bijzondere uitje.

Maandag en dinsdag: gesloten (behalve in de schoolvakanties*).
Woensdag t/m vrijdag: 12.00 - 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 10.00 - 17.00 uur

*Tijdens de schoolvakanties is Miniworld Rotterdam altijd van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Wat is Miniworld Rotterdam?
Miniworld Rotterdam is de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux. Het begon allemaal als droom van een avontuurlijke hobbyist en is door het enthousiasme, maar ook door het harde werken van een ondernemer, uitgegroeid tot een onvergetelijke belevenis voor jong en oud. Voor iedereen valt er wel wat te beleven: de één beleeft een feest der herkenning door de cultuur en historische gebouwen, terwijl de ander bezig is met een speurtocht.

In Miniworld Rotterdam leven 27.000 minibewoners. Door de vele drukknoppen kun je hun verhalen tot leven brengen. De miniatuurwereld zit vol verhalen en anekdotes, maar is ook leerzaam. De informatieborden nemen de bezoeker mee in thema’s als duurzaamheid en watermanagement.

Miniworld Rotterdam heeft een oppervlakte van 600m2. Een dag in deze wereld duurt maar 24 minuten. Duizenden lampjes zorgen voor een spectaculair verlichte nacht die 4 minuten duurt. Overal zie je treinen en vrachtauto’s rijden. Door de stad razen trams en bussen van de RET. Alles lijkt in beweging, waardoor een kleine wereld toont hoe groots zij kan zijn.

Mag een hond mee naar Miniworld Rotterdam?
Huisdieren zijn niet toegestaan in Miniworld Rotterdam. Alleen hulp- en blindengeleidehonden mogen mee naar binnen.

Eten en drinken
Je honger stillen en dorst lessen kan in het sfeervolle restaurant. Over eten en drinken hoef je je dus geen zorgen te maken! Patatjes, een broodje kaas, een punt appelgebak: de keuze is reuze!