Dierentuinen

Dierentuinen

Ben jij op zoek naar goedkope tickets voor de dierentuin? Bekijk dan snel ons aanbod en koop vandaag nog tickets voor jouw favoriete dierentuin! De dierentuin blijft een klassieker voor een dagje uit. Jong, oud; iedereen vindt het leuk om naar dieren te kijken. Neem je kinderen of kleinkinderen daarom mee en geniet van al het moois dat de dierenparken in Nederland te bieden hebben. Bij ons vind je kaartjes tegen de scherpste prijzen! Bekijk onze aanbiedingen, koop je tickets met korting en maak er een topdag van.

0 Resultaten

In Nederland zijn er veel dierentuinen te vinden. Mede daardoor is dit ook zo’n leuk uitje, want er is altijd wel een park in de buurt. Koop daarom snel je dierentuin tickets met korting en trek er samen op uit. Om je alvast een beetje op weg te helpen, hebben we hieronder een overzicht van de 15 grootste dierentuinen van Nederland:

In Nederland, en net over de grens, zijn er best veel dierentuinen te vinden. Aangezien jij natuurlijk een leuk uitje wilt beleven, willen we je best een handje helpen. Speciaal voor jou zetten we daarom de drie leukste dierentuinen van het land op een rijtje - maar eigenlijk zijn natuurlijk alle dierentuinen de moeite van het bezoeken waard!

Diergaarde Blijdorp

In Rotterdam vind je Diergaarde Blijdorp. Dit dierenpark wordt jaarlijks door meer dan 1,5 miljoen bezoekers bezocht en behoort tot de trekpleisters van de Zuid-Hollandse havenstad. In Blijdorp kun je dan ook veel dieren bewonderen. Veel bezoekers beginnen hun dag bijvoorbeeld in het Oceanium, een prachtig aquarium waar de tropische vissen over je heen zwemmen. Verder zijn eigenlijk alle bekende dierentuindieren hier wel te vinden. De aankleding van het park is ook prachtig: er is een grote speeltuin en er zijn genoeg restaurants waar je lekker kunt zitten om iets te eten en drinken.

Ouwehands Dierenpark Rhenen

In Rhenen is Ouwehands Dierenpark te vinden. Deze dierentuin was vroeger nog het decor van de populaire jeugdserie ZOOP, maar is nu uitgegroeid tot één van de grootste dierentuinen van ons land. Ze hebben dan ook iets heel bijzonders te bieden: panda’s! Bij veel mensen staat het zien van dit dier op de bucketlist, dus hier kun je een droom laten uitkomen. Daarnaast zijn er nog veel andere dingen te doen en te zien in Ouwehands Dierenpark. Ga op avontuur in Expeditie Berenbos of sta neus aan neus met een ijsbeer. Kinderen moeten zeker een kijkje nemen bij RavotAapia, Europa’s grootste overdekte speeljungle.

Safaripark Beekse Bergen

Anders dan bij een ‘klassieke’ dierentuin kun je in Safaripark Beekse Bergen op safari gaan. Zo beleef je de dieren net iets anders dan normaal. Ga met je auto over de savanne en bewonder, helemaal op je eigen tempo, alle dieren die hier leven. Naast een autosafari zijn er ook andere safari's die je hier kunt doen. Ga bijvoorbeeld met de boot, een bus of te voet langs de verblijven en prikkel al je zintuigen. Je kunt van tevoren alvast een route uittekenen zodat jullie alles kunnen zien en niets missen van dit prachtige park.

Een dierentuin heeft genoeg te bieden. Je kunt veel leuke dieren bewonderen, loopt lekker in de buitenlucht of, in het geval van slecht weer, kijkt binnen je ogen uit. Daarnaast is een dierenpark lekker laagdrempelig. Op rondlopen na hoef je eigenlijk niks anders te doen. Dat maakt een uitje naar de dierentuin extra geschikt voor jong en oud.

Terwijl ouderen nostalgisch kunnen terugdenken aan vroeger, komen kinderen in aanraking met dieren die ze nog nooit hebben gezien. Zij kunnen hier ook van alles leren over de diversiteit van het dierenrijk en zo inzien waarom het bijvoorbeeld belangrijk is dat we een bepaald dier beschermen. Zo wordt de dierentuin niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam.

Het aanbod dieren verschilt per dierentuin. Dat is natuurlijk een reden om verschillende dierenparken te bezoeken door heel het land en misschien zelfs een keertje de grens over te gaan. In ieder geval kun je deze dieren tegenkomen tijdens jouw bezoek aan de zoo:

  • Leeuwen
  • Tijgers
  • Apen
  • Giraffen
  • IJsberen
  • Neushoorns
  • Olifanten
  • Pinguins
  • Krokodillen
  • Zebra’s

Is een abonnement⁠ op de dierentuin voordelig?

Wil je vaker dan één keer naar de dierentuin gaan? Kijk dan eens of jouw favoriete dierenpark een abonnement aanbiedt. Je krijgt dan een jaar lang onbeperkt toegang tot het park en nog veel meer andere voordelen, zoals goedkoper parkeren en korting in de restaurants en souvenirwinkels. Een abonnement is dus zeker voordeliger als je meerdere keren per jaar gaat.

Wat is het verschil tussen een dierentuin en een dierenpark?

Daar kunnen we kort over zijn: er is geen verschil! Het zit hem dus puur in de benaming. Al met al is een dierentuin, dierenpark of zoo een verzameling van levende, wilde dieren die gevangen worden gehouden in een parkachtige omgeving. Het publiek kan ze op deze manier bekijken.

Mogen honden en/of andere huisdieren mee naar de dierentuin?

Dit is in elke dierentuin anders geregeld. Soms mag het wel en soms mag het niet. In Ouwehands Dierenpark moet je bijvoorbeeld entree (€ 5,-) betalen voor je viervoeter, maar in Diergaarde Blijdorp mogen ze niet naar binnen (uitzondering voor hulphonden). Kijk dus even op de site van jouw dierenpark wat de regels zijn.

Moet je reserveren voor de dierentuin?

Vaak hoef je voor de dierentuin niet te reserveren, maar dit kan per park verschillen. Toch is het fijn om zeker te zijn van een toegangsbewijs. Je kunt je kaartje online kopen of bij de kassa van het park.

Waar kun je parkeren bij de dierentuin?

Veel dierentuinen hebben een eigen parkeerterrein. Hier kun je, vaak tegen betaling, je auto parkeren. Tip: koop van tevoren alvast online je parkeerkaart. Soms is dat zelfs voordeliger dan in het park zelf! Ook zijn veel dierentuinen goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

In een enkel geval is het zelfs mogelijk om te overnachten in een dierenpark. Safaripark Beekse Bergen is namelijk groot genoeg om de hele zomervakantie door te brengen. Van een heus hotel tot vakantiehuisjes: er is voor ieder wel wat wils.

In andere dierentuinen in Nederland zijn niet echt gelegenheden om een nacht door te brengen. Kijk daarom snel naar onze hotelovernachtingen en boek een nachtje weg in de buurt van de desbetreffende dierentuin.

Vaak draag je, na het kopen van een kaartje voor de dierentuin, bij aan het behoud van bedreigde diersoorten over de hele wereld. Een gedeelte van de opbrengst gaat namelijk naar het ondersteunen van natuurbeschermingsprojecten en het behoud van diersoorten in het wild. Je hebt dus niet alleen een leuk dagje uit, maar je doet meteen ook een goede zaak.

Wil jij een leuk dagje in de dierentuin met je gezin, kinderen, vrienden of vriendinnen beleven? Bij ons vind je goedkope kaartjes voor dierenparken door heel het land. Kijk waar jullie naartoe willen gaan en koop je tickets voor de dierentuin met korting.